RETSEPT

Vürtsine lambapada läätsedega Share

Tükeldatud lambalihast tegin seekord mõnusa lambaliha-läätse hautise. Selline toekas talvine toit, mis täidab kõhtu ja ergutab samas oma parajalt vürtsise maitsekooslusega. Läätsesid tasuks kindlasti rohkem süüa, kui meil tavaks on. Läätsed on pungil toitainetest ja samas kiudainerikkad ehk siis vägagi mõistlik valik kui täisväärtuslikust toitumisest rääkida. Lambalihaga sobivad läätsed ka väga hästi.

Aeg kokku: 2 tundi 30 minutit

Portsjon: 6

Koostisosad:

700 g tükeldatud lambaliha võivad olla osaliselt kondiga tükid

3 tl Keskturu lambavürtsi segu kui seda ei ole, kasuta 1 tl vürtsköömneid, 1 tl suitsutatud paprikat ja 1 tl jahvatatud tšillit

1 tl kaneeli

2 sibulat hakituna

3 küüslauguküünt hakituna

Paar vart sellerit tükeldatuna

2 porgandit tükeldatuna

7 dl puljongit

2 loorberilehte

400 g purk purustatud tomateid

200 g pruune või rohelisi läätsesid

Soola ja pipart

Veidi suhkrut

Serveerimiseks hakitud värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine:

Alusta sellest, et püherda lambaliha vürtsisegus nii, et liha oleks üleni vürtsidega kaetud. Jäta võimalusel ööpäevaks jahedasse marineerima. Kuumuta pann ja pruunista liha pannil. Tõsta kõrvale.

Kuumuta potis veidi õli ja hauta keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku kümmekond minutit. Lisa potti seller ja porgand ning kuumuta õlis läbi. Kalla siis peale puljong, lisa loorberileht ja tõsta eelnevalt pruunistatud lambaliha potti. Lisa ka tomatikonserv. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta vaiksel tulel kaane all umbes tund aega. Lisa siis läätsed (võid neid eelnevalt tund-paar külmas vees leotada) ja keeda veel vaiksel tulel 40-60 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja vähekese suhkruga. Vajadusel lisa keemisel kas vett või puljongit, kui pajaroog kipub liiga kuivaks keema. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli.

Retsept: Tuuli Mathisen