RETSEPT

Verivorsti-pidusai Share

Kui soovid oma lähedasi pühadel üllatada, tee verivorsti-pidusaia! See soolane küpsetis viib lihtsalt keele alla. Parim soojana!

Koostisosad:

Tainas:

400 grammi nisujahu

2 tl kuivpärmi

1 sl suhkrut

1 tl soola

1 muna

45 grammi pehmet võid

2 dl käesooja vett

Täidis:

360 g verivorsti (u 3 pontsakat vorstikest)

2 dl pohlamoosi

Valmistamine:

Sega jahu, pärm, sool ja suhkur. Lisa muna, pehme või ja vesi ning sõtku elastseks tainaks. Kergita kaetult soojemas kohas kahekordseks, selleks kulub tunnike.

Rulli u 26x46 cm ristkülikuks. Määri peale pohlamoos. Eemalda verivorstidel kest ja haki sisu peeneks. Pudista pohlamoosile. Vajuta kätega tasasemaks. Keera tainas pikemast küljest alates rulli. Lõika u 3 cm paksusteks juppideks. Määri suurem lahtikäiv koogivorm (26 cm) võiga kokku. Tõsta saiad sisse üksteise kõrvale, mitte väga tihedasti, jäta u 0,5 cm kerkimisruumi vahele. Kui tainajuppe jääb üle, küpseta need lihtsalt eraldi.

Küpseta pidusaia 200 kraadi juures 30 minutit, kuni kenasti küps ja kuldne. Eemalda vormist ja tõsta serveerimisalusele. Kaunista soovi korral rosmariini ja pohladega.

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover

View more