RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: Suupisted herne-avokaadokreemi, graavilõhe ja lõhemarjaga Share

Suupisted herne-avokaadokreemi, graavilõhe ja lõhemarjaga
Neoonrohelise herne-avokaadokreemi, graavilõhe ja lõhemarja kattega krõbedaks röstitud must leib on ühtaegu nii elegantne kui ka samas parajalt rustikaalne maitsekooslus. Seda mõnusat suupistet on lihtne valmistada, see on igati tervisesõbralik ning sobib pidulikule peolauale sättimiseks imehästi.
12 suupistet
12 ca 3-4 cm läbimõõduga tumedast rukkileivast lõigatud ketast
Rapsiõli
6 õhukest graavilõhe viilu, pikkupidi poolitatuna
13 tl lõhemarja
Serveerimiseks värsket tilli
Värskelt jahvatatud musta pipart
Herne-avokaadokreem:
300 g külmutatud rohelisi herneid
1 suurem või 2 väiksemat küpset avokaadot
Veidi münti
Soola ja pipart
Oliiviõli
Valmista esmalt hernekreem. Selleks blanšeeri rohelisi herneid soolaga maitsestatud vees 1 minut (s.t. lase vesi keema ja tõsta herned sinna sisse). Keeda 1 minut, kalla siis sõelale ja jahuta külma vee all. Kalla blenderisse või purustajasse, lisa avokaado, sool, pipar, veidi värsket hakitud münti. Töötle ühtlaseks kreemiks. Maitsesta lõplikult.
Piserda mustast leivast lõigatud ümaraid kettaid õliga ning küpseta 200 kraadises ahjus mõned minutid, kuni leib on krõbe. Jahuta. Tõsta igale leivale teelusikatäis herne-avokaadokreemi. Sinna peale säti rullikeeratuna lõhefilee. Tõsta igale suupistele teelusikatäis lõhemarja. Jahvata peale musta pipart ja kaunista tillioksaga.