RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: siia tartar punase sibula ja pohladega Share

Siia õrn maitse väga palju lisandeid juurde ei vaja. Ka sibulasegu võid lisada järk-järgult, vahepeal maitstes, et see kala üle liialt võimust ei võtaks. Ja kui päris toorest kalast toitu valmistada ei soovi, siis hea suupiste saad ka õrnsoolasiiast – jäta siis sool lihtsalt lisamata. 

  • u 300 g värsket siiafileed 
  • 1 väiksem punane sibul 
  • 2 sl pohli (sobivad ka külmutatud) 
  • 1-2 sl sidrunimahla 
  • 1 tl meresoola 
  • ¼ tl suhkrut 
  • 1 tl hakitud tilli 
  • Näpuotsaga rosé-pipart 
  • 1 sl mahedamaitselist õli 
  • Serveerimiseks röstsaiaviile 

Haki sibul võimalikult väikesteks tükkideks ja sega sidrunimahla ning suhkruga. Lase maitsestuda, kuni kala ette valmistad. Selleks eemalda fileelt nahk ja haki kala võimalikult väikesteks tükkideks. Sega kala ülejäänud komponentidega. Lisa vajadusel lisa veel veidi sidrunimahla või soola. Serveeri röstsaiaga.

Retsept: Britt Paju