RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: ahjupannkook forelliga Share

Pannkook võib olla ka soolane! Ahjupannkoogi valmistamine nõuab kuuma ahju ja kõrget temperatuuri mitte pelgavat praepanni, aga valmib vaid paari käeliigutusega. Kui kuumakindlat panni nägemisulatuses ei leidu, saad kasutada ka väiksemat, madalama äärega metallist küpsetusvormi või täiesti harilikku ahjuplaati. Viimase puhul korruta taina kogus kahega. Lase plaat või vorm ahjus kuumaks, vala pannil kuumutatud spinat ja sibul taina sekka, määri kuum plaat kiirelt võiga ja kalla segu plaadile. Edasi tegutse juba nii nagu retseptis kirjas.

Neljale 

  • 2 muna 
  • 2 dl jahu 
  • 2 dl piima 
  • peotäis spinatilehti 
  • 2 rohelise sibula vart 
  • 0,5 tl soola 
  • 20 g võid 

Katteks: 

  • 100 g Peetri Lõheäri õrnsoolaforelli
  • 100 g Peetri Lõheäri forellimarja 
  • 50 g toorjuustu 
  • 1 väiksem kurk 
  • 5 redist 
  • Idusid ja võrseid 
  • Tilli, rohelist sibulat ja sidrunimahla 

Kuumuta ahi 250-kraadini. Klopi munad ja sool kausis lahti ning lisa jahu ja piim. Haki rohelise sibula alumine heledam osa ja kuumuta seda kergelt koos spinatiga pannil või sees umbes minuti jooksul, kuni mõlemad on pehmenenud. Vala pannile tainas, pista pann ahju (ainult juhul, kui kasutad kuumakindla käepidemega panni!) ja alanda ahju temperatuur 200-kraadini. Lase pannkoogil ahjus u 20-25 minutit küpseda kuni see on krõbe ja kuldpruun. Määri veidi jahtunud pannkoogile toorjuust ja kata soolaforelli, viiluta köögiviljade ja võrsete ning forellimarjaga. Lisa tilli ja järele jäänud sibula hakitud roheline osa ning ära unusta sidrunimahla. 

Retsept: Britt Paju

View more