Koostisosad:
1 pakk sügavkülmutatud magusat muretaigent, eelistatud võiga :)
2 muna
30gr tuhksuhkur
80gr suhkur
50gr mandlijahu
Ca 75-100gr maasikaid
2 peenemat rabarberivart
1tl vaniljepastat
Näpuotsaga soola
6-7 piparmündilehte
5-6spl siirupit
Esmalt võta 3-4 tunniks sügavkülmutatud taigen toatemperatuurile sulama. Kui taigen on juba töötlemisvalmis, võid ahju sooja panna 180 kraadi juurde. Võita oma piruka pann veidikese võiga ja aseta eelnevalt veidi õhemaks rullitud taigen ilusti vormi, nii et kõik ääred oleks samuti ühtlaselt taignaga kaetud. Torka kas kahvliga taignasse augud või vala peale kuivatatud oad / herned ja küpseta ca 10 minutit.
Samal ajal saad valmistada täidised.
Täidis nr. 1
Sega kokku muna, suhkur, tuhksuhkur, mandlijahu, vanilje pasta ja sool
Täidis nr. 2
Tükelda maasikad, sega kokku siirup (mina kasutasin arooniasiirupit), piparmünt. Ja lõika rabarberivarred 2,5-4cm pikkusteks rombideks. Selleks ajaks peaks pirukataigen juba piisavalt küps olema. Esmalt vala taignale täidis nr.1 ja seejärel maasikad. Ning kõige lõpuks aseta rombideks lõigatud rabarber.
Küpseta 15-20 minutit 180 kraadises kuumuses. Sõelu peale veidike tuhksuhkrut ja naudi!