RETSEPT

Karamellise mandlikattega rabarberikook Share

Rabarber on meie esimene suur vitamiinipomm, mille valmimist kevadeti ootame ja millest saab tõeline hitt kookide seas! Siia krõmpsuva mandlikattega koogi sisse sobib rabarber oma hapukusega imehästi sisse. Pikantsust lisab ka sidrun! See on mõnus, veidi kuulsat Tosca kooki meenutav küpsetis esimesteks aiapidudeks!
Koostisosad:
4 muna
200 g suhkrut
120 g võid
100 g nisujahu
200 g täisteranisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
450 g rabarberit
1 sidrun
Kate:
120 g mandlilaaste
100 ml 35% koort
100 g tumedat Muscovado suhkrut (või tavalist)
75 g võid
2 spl nisujahu
1 tl kaneeli
Valmistamine:
Sulata potis või ja jäta jahtuma jahuta. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Mõõda teise kaussi jahu ja sega juurde küpsetuspulber. Lisa munavahule vaheldumisi või ja jahusegu. Viimasena sega juurde hakitud rabarber, riivitud sidruni koor ja ¼ sidruni mahla. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Vahepeal valmista kate, selleks mõõda kõik koostisained potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Kui kook on pealt juba kergelt kuldne, tõsta peale kate ja küpseta 200-kraadises ahjus veel umbes 10-15 minutit. Lase jahtuda ja eemalda seejärel vormist.