RETSEPT / Peetri Lõheäri

Retsept: Kergelt tšilline lõhepitsa punase sibula ja juustuga Share

Lõhest saab valmistada väga maitsvat pitsat. Selleks sobib imehästi kas kuumsuitsulõhe või siis ka eelmisest toidukorrast üle jäänud ahjulõhe. Kui oled vürtsikama toidu sõber, kasuta pitsa valmistamiseks tšillikastet, mis annab lõhele mõnusalt terava maitsenüansi. Sellise lihtsa, kuid väga maitsva pitsa valmistamisega saavad väga hästi hakkama ka pere kõige nooremad, seega sobib see ka suurepäraselt kiireks ampsuks enne trenni või huviringi. Peaasi, et koostisained kapis olemas oleksid. Põnevamaks võib pitsat muuta lisades kas oliive või kappareid. Kiirel ajal võid pitsa ka mikrolaineahjus valmis teha, kuid maitsvam jääb see kindlasti ahjus valmistades.
2-le
2 valmis pitsapõhja (sobib ka õhuke lavaš või tortilla)
4 sl tomatikastet
2 sl tšillikastet
300 g kuumsuitsulõhet, tükeldatuna
1 punane sibul, õhukeste ratastena
200 g riivitud mozzarella juustu
Värsket tilli
Määri pitsapõhjale tomati- ja tšillikastet. Sinna peale laota lõhetükid ja sibularattad. Puista peale riivitud mozzarellat ning kõige peale puista hakitud tilli. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 10-15 minutit, kuni juust on pitsal sulanud. Serveeri soojalt.