RETSEPT

Õuna-pohla magustoit beseekattega Share

Sügisestest õuntest ja pärlitena säravatest pohladest tehtud magustoit täidab toa mõnusalt sooja kaneelilõhnaga. Kui väikesi ahjuvorme ei ole või tahad teha ühe suure desserdi, võib magustoidu valmis küpsetada ka ühes suuremas ahjuvormis.
Neljale: 

400 g õunu (4 keskmist)
4 sl pohli
2-3 sl suhkrut (oleneb õunte magususest)
1,5 tl kaneeli35 g võid
Beseekate:2 munavalget
70 g suhkrut

Puhasta õunad südamikest ja viiluta. Tõsta segamiskaussi. Lisa pohlad, suhkur ja kaneel. Sega õrnalt läbi. Jaota nelja ramekinisse või muusse väiksemasse ahjuvormi. Sulata potikeses või ja nirista õuntele-pohladele. Tõsta vormid ahju ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Tõsta seejärel ahjust välja, aga las ahi jääb sisse lülitatuks.Vahusta munavalged suhkruga tugevaks ja läikivaks vahuks. Tõsta besee õuntele-pohladele ja määri spaatli või lusika tagumise küljega laiali. Tõsta beseega kaetud vormid ahju tagasi ja küpseta veel 10 minutit, kuni kate hakkab kergelt värvi võtma. Tõsta ahjust välja ja lase enne söömist jahtuda. Võid magustoitu hoida üleöö ka külmkapis ja süüa järgmisel päeval.

Õunu ja pohli on praegu turu köögiviljalettidel külluses. Kaneeli leiad Umami kioskist, võid ja mune saab Lihasaali läheduses asuvatelt piima-juustumüüjatelt.