RETSEPT

Kukeseente ja kinoaga täidetud ahjupaprikad Share

Sügisevärvides roog maitseb tummiselt hästi, kusjuures on täiesti taimne! Piklikud saledad paprikad on ekstra magusad ja head, aga loomulikult võib samal viisil võib täita ka suuri ümaraid paprikaid. 


Neljale: 

1 dl kinoat
2 dl vett
pool sibulat 
2 küüslauguküünt 
200 g kukeseeni1 sl oliiviõli+veel veidi peale niristamiseks1 sl võid
7-8 piklikku paprikat 5 väiksemat tomatitvärsket peterselli
soola, pipart

Pese kinoaseemned voolava vee all tihedal sõelal läbi. Kuumuta nad seejärel soolaga maitsestatud veega keema. Keeda madalal kuumusel 10 minutit, selle ajaga peaks vesi olema seemnetesse imendunud ja seemned ise muutunud läbipaistvamaks. Klopi kahvliga kohevamaks.
Haki sibul ja küüslauk. Lõika suuremad kukeseened väiksemaks. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli ja 1 sl võid. Tõsta pannile sibul ja prae madalal kuumusel 5 minutit. Nüüd lisa küüslauk ja seened, prae veel 5 minutit. Lisa keedetud kinoa, maitsesta soola ja pipraga ning sega korralikult läbi. 
Lõika paprikatelt varrekesega ots ja eemalda seest seemneosa. Tõsta täidis teelusikaga paprikatesse.  Laota paprikad ahjuvormi. Kui sul jäi täidist üle, tõsta see paprikate vahele. Poolita tomatid ja pista needki, lõikepool ülal, paprikate vahele.  Rösti ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni paprikad on pehmed. Puista enne söömist peale musta pipart ja hakitud värsket peterselli. 
Kõik köögiviljad ja loomulikult ka kukeseened ootavad Balti jaama turu köögiviljalettidel. Kinoat saab Biomarketist.