RETSEPT

Kala-krevetihautis Share

viiele

See toit on tuunitud versioon Brasiilia populaarsest kalahautisest moqueca. Võtmesõnadeks on paprika, värsked mereannid ning vürtsikus!  Angersäga sobib siia oma tugeva struktuuri tõttu kui valatud, aga vabalt võib katsetada ka muude kaladega lõhest või forellist kuni tursani!

Koostisosad:
500 g angersäga fileed
350 g hiidkrevette (toored)
3 küüslauguküünt
1 laim+maitsestamiseks veel poolik
1 sibul
1 kollane paprika
1 punane paprika
20 kirsstomatit
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
0,5 tšillihelbeid (või maitse järgi) või 1 tšillikaun
3 dl kookospiima
2 sl laimimahla
soola, musta pipart
punt värsket koriandrit

Valmistamine:
Lõika kalafileed keskelt pikuti pooleks, poolikud omakorda paarisentimeetristeks juppideks. Puhasta krevetid, sabaotsakesed võivad külge jääda. Pane suuremasse madalasse kaussi. Haki küüslauk. Pigista laimist välja mahl. nirista kalale ja krevettidele. Lisa ka küüslauk ja natuke soola. Sega õrnalt ja jäta seisma.  Viiluta sibul ja paprikad. Poolita kirsstomatid. Kuumuta suuremal sügaval pannil õli ja prae selles köögiviljad kergelt läbi. Lisa tomatid, paprikapulber ja tšillihelbed (või hakitud tšillikaun), maitsesta ka soolaga. Kata pann kaanega (kui pannil kaant pole, kasuta katmiseks fooliumit või tõsta pannisisu ümber kaanega potti) ja hauta madalal kuumusel 10-15 minutit, kuni paprika on pehme. Kui on tarvis, lisa hautamiseks veidike vett, aga õige vähe - mitte enam kui 0,5 dl. Kui paprika on pehmed, tõsta pannile kala ja krevetid nii, et pool köögiviljadest jääb kala alla, pool peale. Vala peale kookospiim. Hauta veel 10 minutit. Nüüd veel lõplik maitsestus: nirista sekka laimimahl, lisa vajadusel soola, raputa peale pipart, lisa rohkelt värsket koriandrit  ja ongi valmis! Kõrvale paku riisi..

Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover