RETSEPT

Aedoad tomati ja küüslauguga Share

Suvised aedoad on üks väga hõrk suutäis. Vajavad nii vähe, aga maitse on selline, et ikka kipud natuke juurde võtma. Väga mõnus suvine lisand liha või kala juurde või siis ka omaette suutäis.

Neljale

300-400 g aedube, puhastatauna

2 sl oliiviõli

2-3 küüslauguküünt, hakituna

1 hästi küps tomat või paar peotäit kirsstomateid, hakituna

Soola ja pipart

Hakitud värsket tilli vm ürte

Vajadusel veidi suhkrut

Puhasta oad ja lõika pooleks või kolmeks. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 7 minutit. Kurna ja jahuta külma vee all. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae kergelt õlis küüslauku. Ära pruunista. Lisa siis pannile tomat ja kuumuta ka mõne minuti jooksul läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ka oad ning kuumuta läbi. Kontrolli maitseid, kui vaja lisa näpuotsaga suhkruga. Serveerides puista peale värsket hakitud tilli. Serveeri kas soojalt või toasoojalt.

Fotod ja retsept: Tuuli Mathisen